Dragbrotsch

Dragbrotschning – för långa serier

Wedevåg Tools är en av Nordens största tillverkare av dragbrotsch. Det gör oss till en komplett leverantör – inte bara av verktyg – utan även av fixturer, legodragbrotschning, korrigering och skärpning av verktyg. Till ditt förfogande står en komplett maskinpark. Du får du allt inom dragbrotsch under samma tak och på samma faktura. 70 års erfarenhet inom området gör också att vi kan svara på de flesta av dina frågor. Välkommen att höra av dig!

Varför brotschning?

Dragbrotschning, eller driftning som det också kallas, ger fantastisk ytfinish, snäva toleranser och mycket hög repeternoggrannhet. Särskilt om tillverkningsserierna är långa, produktionstakten hög och toleranserna små, är dragbrotschning överlägset andra metoder. För vissa detaljer, som invändiga splines och kilspår, är dragbrotschning också det enda möjliga produktionssättet.

Monica Lindkvist
Kundservice & konstruktion – Dragbrotsch

Legodragbrotschning – ofta det bästa alternativet

Vill du inte investera i ett eget dragbrotschverktyg men ändå kunna dra full nytta av dragbrotschningens fördelar? Vi utför den brotschning du behöver i vår moderna verkstad – enkelt, kostnadseffektivt och med hög kvalitet. Hör av dig så ta tar vi fram en offert som är anpassad efter dina behov.

Sortiment dragbrotsch

Brotsch typ Bruhn

Den klassiska kilspårsmaskinen Bruhn EMB 2-21-AR tillverkas inte längre. Men nu kan du ändå få nya verktyg för dimensioner som maskinen är anpassad för (3 – 40 mm). Precis som tidigare kan vi även skärpa verktyg, sänka höjdmått, justera spånluckdjup och ändra spånvinkel på de verktyg du redan har.

Leveranstiden för nya verktyg är 8 arbetsveckor. Skärpning klarar vi på 5 – 8 arbetsdagar.

Tryckbrotschar DUMONT

DuMont Tryckbrotsch satser för kilspår är idealiska för verkstäder, reparation och underhåll. Standard tryck brotschar för kilspår DuMont är tillverkade i HSS med Tolerans JS9 enligt DIN 6885, inkl. bussningar och shims. (P9 och H9 vid förfrågan)

Bussningarna är tillverkade med tolerans H7. Kan användas för material med hårdhet upp till HRc
30/Brinell 285. Standard Dumont är brotschar med en universell spånvinkel av 8 °- 10 ° är anordnade så att olika material, såsom gjutjärn, stål, mässing och aluminium kan bearbetas bra. För svårbearbetade material måste specialbrotschar användas.

Lättbearbetade Stål – En bra skärolja eller emulsion borstad på tänderna och baksidan av Brotschen.

Tuffa Stål som Nickellegeringar – En bra kvalitet på en svavelbaserad skärolja.

Mässing – Vanligtvis torr brotschning.

Brons – Fungerar bra med en skärolja eller emulsion.

Gjutjärn – Brotschas nästa alltid torrt, men kräver smörjning på baksidan av Brotschen.

Aluminium – Rak Kerosin(fotogen) kan användas, men speciella smörjmedel finns.

Dumont Minute Man Brotschar är avsedda att användas där minst två tänder är i ingrepp hela tiden. Kuggingrepp krävs för att bibehålla ett jämnt skärförlopp och finish. Spånan som genereras under skärprocessen måste vara placerad inom spånluckan framför tanden för att undvika att verktyget fastnar. Annars kan detta orsaka potentiell skada på brotschen, förbättrad verktygslivslängd.

Kontaktformulär

  Wedevåg Tools AB

  Industrigatan 5
  711 72 Vedevåg
  Sverige

  E-post
  wedevag@wedevag.se

  E-post, order
  order@wedevag.se

  Telefon
  +46 (0)581-26 100